Rakastettu Solitaire Pasianssi on ehdottomasti yksi pelatuimmista yksinpeleistä kautta aikojen ja siihen ovat hullaantuneet monet pelaajat ympäri maailman. Sen suosio piilee sen yksinkertaisuudessaan, koska pelin tarkoituksena on järjestää kaikki korttipakan 52 korttia maittain ja suuruusjärjestyksessä neljään eri pinoon. Solitaire Pasianssia voi pelata osoitteessa ilmaisetpelit.io, joka tarjoilee myös neuvoja haastavampiinkin pelitilanteisiin. Se kertoo myös pelin rikkaasta historiasta ja lisäksi sieltä voi tarkistaa kätevästi pelin viralliset säännöt.
Solitaire Pasianssin säännöt hurmaavat yksinkertaisuudellaan
Pelin tavoitteena on laatia tavallisesta 52 kortin pakasta neljä korttipinoa, jossa jokaisessa pinossa on yksi maa. Marssijärjestys korteissa on ässästä kuninkaaseen ja Pasianssi.comin tarjoaman Solitaire Pasianssi lähtee liikenteeseen siten, että yksi kortti jätetään oikein päin, kun taas kuusi korttia piilotetaan käännettynä sen vasemmalle puolelle.
Tietokone toimii automaattisesti jakaakseen kortit niin, että jokaisen seitsemän korttipinon päällimmäisen kortti on käännetty oikein päin. Piilotettujen korttien määrä vaihtelee näiden korttien alla. Vasemman puoleisen äärilaidan korttipinossa on seitsemän korttia.
Vasempaan alareunaan on varattu paikka neljälle ässäpinolle ja maat sijoittuvat peliruutuun seuraavassa järjestyksessä: hertta, risti, ruutu ja pata. Oikeaan alalaitaan puolestaan muodostuu jakamattomien korttien erillinen pino
Pelaa Solitaire Pasianssia oman tasosi mukaan
Voit valita Solitaire Pasianssissa oman tasosi, joka vastaa taitojasi. Helpossa versiossa esitellään vain yksi kortti kerrallaan ja vaikeammassa puolestaan kolme korttia kerrallaan. Ideana on tasoista huolimatta, että kortteja siirrellään toistensa päälle niin, että niitä vapautuu alareunan ässäpinoihin aikaisemmassa mainitussa järjestyksessä, eli ässästä kuninkaaseen. Sääntönä on myös, että siirrettävä kortti on eri väriä kuin sen kortin väri, johon se siirretään. Lisäksi kortin arvo tulee olla yhtä lukua pienempi.
Solitaire Pasianssia voi pelata niin kauan, kunnes siirtojen tekeminen koituu mahdottomaksi. Jos siirrot eivät ole enää mahdollisia, pelaaja voi avata ylijääneestä korttipinosta kolme korttia ja katsoa, kelpaako mikään niistä jatkoon. Jos jokin näistä korteista valitaan, voi myös sen alta paljastuvaa korttia käyttää ja hyvässä tapauksessa jos myös kolmas kortti tulee pelatuksi, voi pakasta kääntää kolme uutta korttia.
Lisäksi on hyvä muistaa, että seitsemän korttipinon päällimmäisiä oikeinpäin olevia kortteja voi siirrellä yhden tai useamman kortin nipuissa. Jos kaikki kortit pystyy poistamaan seitsemästä korttipinosta, voi tyhjälle paikalle asettaa kuninkaan.
Vinkkejä Solitaire Pasianssin pelaamiseen
Solitairen luonteeseen kuuluu sen yksinkertaisuus, eivätkä yllä mainitut säännöt ole päätähuimaavan vaikeita. Pelaaja voi kuitenkin helposti tehdä pelissä inhimillisiä virheitä tai huolimattomuuksia, jolloin Solitaire-peli ei etenekään odotetulla tavalla. Tämän takia on hyvä muistaa muutama perusvinkki Solitaire-pelin voittamiseen.
Helpointa on muistaa, että ässät ja kakkoset kannattaa pelata heti mahdollisuuden sallitessa. Myös piilotettu kortti on hyvä avata heti kun sen voi. Piilotetun kortin voi avata siitä pinosta, jossa on kortteja on eniten kääntämättä.
Tyhjä korttirivi voi tuntua houkuttelevalta, mutta sitä ei kannata vapauttaa, jos kuningasta ei saada heti sen tilalle. Jos kuninkaan voi sijoittaa tyhjälle paikalle, kannattaa se aina tehdä.
Joskus peli sujuu odotettua huonommin ja pelaaja voi Solitaire Pasianssissa tulla siihen pisteeseen, jossa mikään tarvittava kortti ole käytettävissä. Tällöin kannattaa pelata ässäpinoihin kaikkia mahdollisia korttia tilanteen sallitessa. Peliä voi vapauttaa joskus myös siten, että korttipinot järjestetään uudelleen, jolloin pelaaja pääsee käsiksi ässäpinoihin siirrettäviin kortteihin. Tämä voi mahdollistaa pelin jatkon.
Huonoimmassa tapauksessa Solitaire Pasianssissa joudutaan siihen harmilliseen lopputulokseen, jossa mikään siirto ole mahdollista. Tässä tapauksessa pelaajan vain pitää hyväksyä karvas pettymys ja nöyrtyä todennäköisyyksien edessä. Onneksi maailma ei kaadu siihen, vaan pelin voi aloittaa uudestaan paremman tuurin ja taktiikan toivossa.