Kovin monelta teknologiasta ja viihteestä kiinnostuneelta henkilöltä tuskin on jäänyt huomaamatta, että nykypäivänä erittäin monet ihmiset pelaavat kaikenlaisia nettipelejä. Olipa kyseessä pelaaminen joko tietokoneella, pelikonsolilla tai älypuhelimella, niin voidaan olettaa, että suurin osa pelaamisesta tapahtuu internetin kautta. 

Jos olet itsekin pelaaja, ja pelaat edellä mainituilla laitteilla nettipelejä, niin eteen saattaa tulla monesti valinnan vaikeus uutta peliä hankkiessa, koska valikoima on niin mahdottoman runsas ja laaja erilaisten peligenrejen takia. Tämän artikkelin tarkoituksena on antaa sinulle joitakin hyviä nettipelivinkkejä. Ehkäpä saatat näiden vinkkien ansiosta löytää jonkun sellaisen pelin tai genren, jota et ole aiemmin koittanut pelata. Katsastamme seuraavaksi muutamia erilaisia pelejä sekä PC:lle, että pelikonsoleille ja älypuhelimille.

Tankit jyräävät ylitsesi 

Ensimmäinen pelivinkkimme tulee Windows -pelaajille panssarivaunujen maailmasta ja sodan keskeltä. Kyseessä on World of Tanks, joka julkaistiin jo monia vuosia sitten, mutta se on kasvanut kaiken aikaa päivitysten myötä paremmaksi ja paremmaksi, ja nykyään se on yksi parhaimmista nettipeleistä. Peli on sekoitus strategiaa ja raakaa tulivoimaa omaavia taisteluita vihollisia vastaan.  

Pelin loistava pelimekaniikka sopii erittäin hyvin erilaisiin pelityyleihin. Voit esimerkiksi tuhota vihollisen tankit joko kovalla tykistötulella, tai hienovaraisemmin hiipiä vihollisen tukikohtaan, ja tuhota tankit sieltä käsin. Tässä vain yksi esimerkki. Pelissä on myös vilkas pelaajakunta, eli peliseuraa tulee takuulla riittämään, mikäli haluat lähteä näille taistelukentille.

Taktista tiimityötä ja räiskintää 

Jo jonkin aikaa sitten julkaistu tiimipohjainen räiskintähitti, Valorant on valloittanut monien toimintapelien fanien sydämet. Peliä pelataan viiden hengen joukkueissa joko hyökkäämällä, tai puolustamalla ja rooleja vaihdetaan pelin puolessa välissä. Jokaisen kierroksen alussa pelaajilla on mahdollisuus ostaa aseita edelliseltä kierrokselta ansaitsemillaan rahoilla. Se miten paljon rahaa saa, riippuu pelaajan suorituksesta. 

Valorantissa on erilaisia pelihahmoja, joista jokaisella on omat vahvat kykynsä, että myös heikommat puolensa, ja tiimin pelaajien pitää osata valita oikeat hahmot, että tiimissä säilyisi hahmojen taitojen suhteen hyvä tasapaino ilman kriittisiä heikkouksia. Myös tuttuun tiimipelien malliin, tiimin keskinäinen kommunikointi tulee olla sujuvaa ja nopeaa, mikäli pelissä meinaa pärjätä pidemmälle. Valorant on myös tullut erittäin suosituksi peliksi elektronisen kilpaurheilun parissa. Valorant on saatavilla Windowsille.

Käytä enemmän aivojasi ja kulje voittoon 

Nopeatempoisten taisteluiden jälkeen katsastetaan seuraavaksi pelityyppiä, joka vaatii pelaajalta hieman enemmän aivotyötä ja kärsivällisyyttä. Pokeri on yksi maailman suosituimmista titteleistä, ja siitä on kehitetty erilaisia versioita, kuten esimerkiksi Omaha ja Texas Hold’em. Pokerista on tehty myös elokuvia vuosien saatossa. Tässä pelissä pärjääminen vaatii pelaajalta edellä mainittuja kykyjä, sekä jonkin verran todennäköisyyksien laskemista, eikä se ole ilman syytä noussut klassikkopelien asemaan. Pokeria pääset pelaamaan monella eri pelialustalla, ja lisäksi myös älypuhelimilla sisältäen iOS ja Android -laitteet.

Rajua rallia kaasu pohjassa 

Entäpäs autopelien ystävät? Ei hätää, sillä apu on lähellä, mikäli olet Xboxin tai PC:n omistaja. Forza 5 Horizon on yksi parhaista autopeleistä, jos puhutaan moninpeleistä netissä. Forza Horizon 5 ei ole simulaatiomainen rallipeli, mutta sitäkin hauskempi pelata. Pelissä ajetaan Meksikossa erilaisten sääolosuhteiden keskellä, ja pelissä on tarjolla jopa yli 600 erilaista ajoneuvoa, eli melkoisen mieletön määrä.  

Tämä peli on myös yksi kauneimmista ajopeleistä, mitä on koskaan julkaistu, ja osasyynä tähän on upean hienot sääilmiöt. Peliä voit pelata verkossa kaverin kanssa, ja myös ajaa lukuisia pelaajia vastaan monissa eri kilpailuissa. Jos kaasujalka jo vipattaa, niin tsekkaa ihmeessä tämä loistava teos. 

Valitse hahmosi ja seikkaile fantasiamaailmassa 

Playstation -pelaajat, olkaa huoleti, sillä emme ole unohtaneet myöskään teitä. Monet tietävät varmasti legendaarisen roolipelin, Skyrimin. Kyseisen pelin samankaltainen sisarpeli, The Elder Scrolls Online on saatavilla Playstationille. Kyseessä on iso netissä pelattava roolipeli, joka tapahtuu Skyrimin kanssa samassa maailmassa. Vuosien myötä tätä peliä on hiottu yhä paremmaksi, ja nykyisellään se on erittäin nautittava ja sulava pelikokemus, mikäli olet kiinnostunut tämän tyylisistä roolipeleistä. 

Gangsterina isossa maailmassa 

Viimeistä viedään, ja tämä viimeinen vinkkimme koskee jo legendaariseksi noussutta pelisarjaa, joka on Grand Theft Auto, ja sen nettipeliversio, eli Grand Theft Auto Online. Peli lähestyy jo kovasti kymmenen vuoden ikää, mutta se on silti edelleen erittäin suosittu, sekä saatavilla monelle eri pelialustalle, mukaan lukien uusimmat konsolit. 

Kyseessä on avoimen maailman nettipeli, jossa voit pelihahmollasi tehdä paljon erilaisia asioita. Näitä asioita ovat muun muassa ryöstöt ja muunlaiset tehtävät, sekä erilaiset kilpailut. Pelissä luodaan ennen siihen liittymistä hahmo, joka on aloitteleva rikollinen, ja voit tehdä yhteistyötä muiden pelaajien kanssa peliä pelatessa.

Pelissä on myös iso pelaajien fanijoukko, joka on luonut peliin paljon omaa sisältöä ja tarinoita. Grand Theft Auto Online:n avoin maailma on jättimäinen, ja siinä riittää tutkittavaa ja pelattavaa pitkäksi aikaa, mikäli jäät koukkuun tähän loistavaan peliin. 

Yhteenvetoa 

Tähän päättyvät vinkkimme tämän artikkelin osalta, ja toivotamme sinulle viihdyttäviä hetkiä lempipelisi parissa!