SHIBA INU on koirarodun mukaan nimetty uudehko kryptovaluutta, jonka moni saattaa yhdistää suosittuun dogecoin-kryptovaluuttaan. Kyseessä on kuitenkin täysin itsenäinen kryptovaluuttansa, jolla on oma lohkoketjunsa. Se on meemivaluutta, joka on noussut yllättävästi suosioon viime vuoden aikana ja tässä artikkelissa paneudutaankin hieman syvemmin tähän uuteen digivaluuttaan.

Millainen kryptovaluutta on kyseessä?

SHIBA INU ei ole teknologialtaan sinänsä erilainen verrattuna muihin kryptovaluuttoihin, vaan se toimii perinteisellä lohkoketjuteknologialla. Kyseessä on yksi monista DeFi-projekteista, jotka on luotu ethereumin pohjalle. DeFi (Decentralized Finance) on uusi rahoitusalan ilmiö, jossa uusia kryptovaluuttoja rakennetaan hajautettuun verkkoon. Näin ollen kryptovaluutan lohkoketjuun pääsee käsiksi kuka tahansa, mutta toisaalta lohkojen osapuolet jäävät täysin anonyymiksi. Hajautettujen sovellusten koodia on hyvin vaikea kopioida tai hakkeroida, sillä kyseessä on jatkuvasti muokkautuva järjestelmä. Lohkoketjuun lisätään jatkuvasti uusia lohkoja, sitä mukaa, kun sitä käytetään digivaluuttojen eli koodinpätkien siirtämiseen tililtä toiselle.

SHIBA INU –valuutta ei siis eroa kovinkaan paljon muista kryptovaluutoista, mutta se on noussut muiden suosittujen digivaluuttojen rinnalle hyvin lyhyessä ajassa. Yleisesti ottaen ethereumin pohjalle rakennetut kryptovaluutat ovat hyvällä alustalla ja niillä on hyvät mahdollisuudet kasvaa. Silti kaikki digitaaliset valuutat eivät löydä tietänsä kryptomarkkinoiden huipulle.

Miksi SHIBA INU on noussut niin nopeasti suosioon?

Kyseenalaista onkin se, miten SHIBA INU –kryptovaluutan suosio on kasvanut niin nopeasti. Digivaluutta luotiin vuoden 2020 lopussa ja jo nyt se on kiitänyt muiden suosittujen kryptovaluuttojen rinnalle. Tähän on pääosaisena syynä se, että valuuttaa on yksinkertaisesti ostettu paljon. SHIBA INU on ollut paljon esillä varsinkin SoMe-vaikuttajien tileillä, joiden kautta se on tullut muidenkin tietoisuuteen. On tietenkin erikoista, että dogecoinin rinnalle on nyt noussut toinenkin meemivaluutta, jota ei luotu vakavilla mielin. SHIBA INU ei kuitenkaan ole mitenkään huono kryptovaluutta, mutta mitään teknologisesti erikoista sen toiminnassa ei itsessään ole.

SHIBA INU –kryptovaluutan nousupiikki on tällä hetkellä taittunut huipustaan, mutta uusi kryptovaluutta on siitäkin huolimatta ansainnut paikkansa digivaluuttojen markkinoilla.

Shibaswap tuo uusia mahdollisuuksia kryptovaluuttojen maailmaan

Vaikka itse SHIBA INU on hyvin tavallinen kryptovaluutta, sen vaihtamiseen käytettävä Shibaswap on uudenlainen järjestelmä. Se on aito vaihtoalusta, jolla käyttäjät pystyvät vapaasti vaihtamaan digivaluuttaa. Paitsi, että alustalla pystyy vaihtamaan SHIBA INU –krypovaluuttaa, pysyy myös muita Ethereumin pohjalla toimivia valuuttoja vaihtamaan sen kautta. Ethereum on hyvin kehittynyt ja laaja kryptoalusta, jonka pohjalle on rakennettu tuhansia ERC-20 tokeneita. Näin ollen Shibaswap on toiminut uudenlaisena kryptovälittäjänä. Tämä on uutta kryptovaluuttojen markkinoilla, jossa kryptopalveluiden tarjoajilla on ollut tärkeä rooli.

Mihin SHIBA INU –kryptovaluuttaa käytetään?

Digitaaliset valuutat ovat tunnetusti riskialttiita sijoituskohteita ja kryptovaluuttoihin investoiminen onkin vanhalle sijoittajalle uudenlainen kokemus. Suurin osa SHIBA INU –kryptovaluutan käytöstä onkin tällaista hupikäyttöä. Uudenlaiset valuutat, joihin valtio tai pankit eivät pääse käsiksi, kiehtovat monia.

SHIBA INU –kryptovaluuttaa on jo nyt alettu käyttämään bitcoinien ja ether-valuutan tapaan rahan siirroissa. Esimerkiksi suuryritykset tykkäävät käyttää kryptovaluuttoja suurempien pääomien siirtämisessä. Myös tavalliset ihmiset saattavat käyttää digivaluuttaa rahan siirtämiseen Euroopan ulkopuolelle, mikä saattaa tulla joissain tilanteissa halvemmaksi kuin pankin kautta tehdyt tilisiirrot.

Uusia kryptovaluuttoja syntyy jatkuvasti

SHIBA INU on yksi monista kryptovaluutoista, jotka ovat syntyneet viime vuoden aikana. Harvat digivaluutat saavuttavat kuitenkaan yhtä laajaa suosiota näin lyhyessä ajassa. Esimerkiksi bitcoinien suosion kasvuun meni useampia vuosia. Sosiaalisella medialla ja vaikuttajilla on kuitenkin merkittävästi vaikutusta siihen, millaiset digivaluutat tulevat valloittamaan markkinoita.