Suoratoistopalveluiden käyttö on räjähtänyt käsiin viime vuosina, sillä ne ovat halpoja ja helppokäyttöisiä. Netflix on tällä hetkellä yksi suosituimmista suoratoistopalveluista, joka tarjoaa laajan valikoiman erilaisia suosittuja elokuvia. Jos Netflix-elokuvia haluaa katsoa myös offline-tilassa, pystyy elokuvat nykyään lataamaan laitteelleen. Miten se tapahtuu ja mitä hyötyä siitä on?

Netflix on erittäin käytetty suoratoistopalvelu

Netflix oli ensimmäinen suoratoistopalvelu, joka löysi tiensä suuremman yleisön suosioon. Palvelun ansiosta ei elokuvia enää tarvinnut ostaa DVD-levynä, vuokrata netistä tai katsoa televisiosta. Netflix toimii nimittäin kaikilla digilaitteilla, kuten älytelevisiolla, tietokoneella ja jopa älypuhelimella. Suomessa palvelu aloitti toimintansa jo vuoden 2012 lopussa ja palvelun suosio kasvoi räjähdysmäisesti tämän jälkeen.

Millaisia elokuvia Netflix-palvelusta löytää?

Eniten Netflixistä löytää erilaisia sarjoja, mutta myös palvelun elokuvat ovat erittäin suosittuja. Valikoimat vaihtelevat hieman riippuen siitä, missä Netflixiä katselee, mutta suurin osa suosituimmista elokuvista on katseltavissa kaikkialla. Tällä hetkellä erittäin katsottuja Netflix-elokuvia Suomessa ovat esimerkiksi Red Notice, Bruised, The Croods sekä Central Intelligence. Nämä elokuvat on lisätty palvelun valikoimiin vasta äskettäin.

Jos hakee Netflix-palvelusta laatuklassikoita, voi katsoa esimerkiksi elokuvat Erämaan armoilla, Koskemattomat, Ylpeys ja ennakkoluulo tai Marriage Story. Valikoimista löytyy paljon kriitikoidenkin ylistämiä elokuvia, jotka saavat katsojan tunteet pintaan.

Lisäksi Netflixissä on myös monia koko perheen elokuvia ja animaatioita, jos myös perheen nuorimmaiset kaipaavat katseltavaa.

Elokuvien lataaminen onnistuu Audials Movie -palvelun avulla

Moni on saattanut huomata, että esimerkiksi matkoilla ollessa ei ole välttämättä mahdollista yhdistää laitettaan wifi-verkkoon, jolloin Netflix-elokuvien katselu ei onnistukaan. Onneksi nykyaikaisella teknologialla elokuvat pystyy helposti lataamaan suoraan laitteelleen ja tämä onnistuu esimerkiksi Audials Movie -palvelun avulla. Seuraavaksi käydäänkin läpi, miten Netflix-elokuvien lataaminen digilaitteelle onnistuu.

Ensin pitää ladata tietokoneelleen Audials Movie -sovellus, josta on soveltuva versio sekä Mac- että PC-koneille. Tämän jälkeen on valittava sovelluksesta Video Streaming –ominaisuus, jonka kautta elokuvan pystyy tallentamaan. Sovelluksessa pystyy valitsemaan myös haluamansa tiedostomuodon, joka useimmiten on MP4-tiedosto. Elokuvan pystyy tallentamaan ainoastaan Firefox-, Edge- tai Chrome-selaimilla, joten varmista myös, että yksi näistä selaimista löytyy laitteeltasi.

Kun kaikki sovelluksen asetukset ovat kunnossa, voi aloittaa elokuvan tallentamisen Netflixin kautta. Koska elokuvat ovat luonnollisesti pitkiä, on hyvä varautua siihen, että tallennusprosessissa menee jonkin verran aikaa. Kun tallennus on valmis, elokuva ladataan laitteellesi halutussa tiedostomuodossa.

Katso elokuvia riippumatta siitä, missä olet menossa

Parasta Netflix-elokuvien lataamisessa on se, että näin niitä pystyy katsomaan silloinkin, kun nettiyhteyttä ei ole saatavilla. Esimerkiksi lentokoneissa ei ole sallittua käyttää verkkoyhteyttä, jolloin on kätevää, kun elokuvia on laitteella jo valmiiksi. Jännittävien ja tunteita herättävien elokuvien parissa jokainen lento ja junamatka kulkee moninkertaisesti nopeammin.

Lisäksi joskus saattaa käydä niin, että verkkoyhteys kotona ei toimikaan syystä tai toisesta. Vaikka voikin käyttää luovuuttaan ja tehdä jotain, mikä ei vaadi wifi-yhteyttä, on elokuvien katselu kaikkein helpoin tapa viihtyä vapaa-ajallaan.

Netflix-elokuvien katselu on rentouttavaa puuhaa varsinkin sadesäällä tai talvisin. Voi olla hyvä idea tallentaa monenlaisia elokuvia, sillä näin on myöhemmin valinnanvaraa. Lasten suosikkeja ei myöskään kannata unohtaa.

Yhteenveto

Netflix-elokuvia pystyy siis nykyään tallentamaan laitteelleen helposti nykyaikaisen teknologian avulla. Näin ei tarvitse huolehtia siitä, että verkkoyhteys tökkii, sillä monesti varsikin junassa ollessa ei netti toimi kovin hyvin. Netflixissä on paljon valinnanvaraa ja elokuvia löytää useista eri genreistä riippumatta siitä, tykkääkö toiminnasta vai kauhusta.