Spotify on tällä hetkellä maailman suosituin musiikin striimaamiseen käytettävä palvelu. Nykyään palvelusta löytyvät kaikki suosituimmat ja myös vähemmän tunnetummat artistit. Spotify Premiumista joutuu kuitenkin maksamaan tietyn summan kuukausittain, jos musiikkia haluaa tallentaa sovelluksessa. Tässä artikkelissa käydään läpi, miten palvelusta pystyy lataamaan musiikkia ilmaiseksi, jolloin sitä pystyy kuuntelemaan myös offline-tilassa.  

Millaista musiikkia sinä kuuntelet?

Spotify on musiikin suoratoistopalvelu, josta löytyy kuunneltavaa kaikenlaisille ihmisille. Nykyään monet ennestään tuntemattomat artistit ovat pompanneet Spotify-listojen kautta suuremman yleisön suosioon. Jos on oikein musiikkihipsteri, pystyy Spotifyn kautta helposti löytämään uudenlaista musiikkia, johon ei ehkä muuten törmäisikään.

Palvelussa on valmiita soittolistoja, joiden tunnelma on määritelty eri teemojen mukaan. On erikseen treenilistoja, opiskelumusiikkia sekä bilehittejä, joten käyttäjien on helppo löytää tilanteeseen sopiva soittolista. Lisäksi jokainen käyttäjä pystyy luomaan omia Spotify-listojaan suosikkiartistiensa parhaista kappaleista.

Tallennettu Spotify-musiikki katoaa, kun ilmainen kokeilu loppuu

Spotify Premium mahdollistaa soittolistojen tallentamisen, jolloin musiikkia pystyy kuuntelemaan silloinkin, kun laite on offline-tilassa. Esimerkiksi lentokoneessa on pakko laittaa päälle lentokonetila, mutta pitkä reissu taittuu mukavammin musiikkia kuunnellessa.

Valitettavasti Spotify Premiumin ilmaisen kokeilun loppuessa menettää jo sovellukseen lataamansa musiikin. Jos palvelusta ei siis halua maksaa joka kuukausi, mutta haluaa edelleen kuunnella suosikkikappaleitaan, on tilanteeseen onneksi niksinsä.

Lataa Spotify-musiikkia laitteellesi ilmaiseksi

Spotify-musiikin lataaminen onnistuu helposti millä tahansa toimivalla ja laadukkaalla musiikkisovelluksella. Esimerkiksi Audials Music 2022 on tällainen musiikin nauhoittamiseen tarkoitettu palvelu. Musiikin lataaminen saattaa onnistua myös täysin ilmaiseksi, mikäli onnistuu saamaan ilmaisen kokeilun sovelluksen käyttöön. Muuten laadukkaista musiikin nauhoittamiseen tarkoitetuista sovelluksista joutuu myöskin normaalisti maksamaan.

Ensin on tietysti ladattava laitteelleen Audials Music –sovellus, joka toimii sekä Windowsilla että iOS-järjestelmällä. Ennen musiikin tallentamista on suositeltavaa valita sopiva tiedostomuoto sekä asettaa tallennusnopeus tilaan “normal”. Jos musiikkia tallentaa high speed –tilassa, voi nimittäin olla, että Spotify poistaa tilisi varotoimenpiteenä.

Itse musiikin lataaminen Spotifysta on erittäin helppoa, sillä ohjelmisto tekee tämän automaattisesti yhdellä klikkauksella. Musiikkikappale on siis soitettava kertaalleen läpi sen tallentamista varten. Tämän jälkeen musiikki tallennetaan laitteellesi, josta voi siirtää kappaleita myös esimerkiksi puhelimeen.

Audials Music –palvelu on tunnettu hyvästä äänenlaadustaan, eikä musiikin laatu siis muutu lataamisen yhteydessä.

Muista huomioida tekijänoikeudet

Kun lataa Spotify-musiikkia MP3-tiedostona laitteelleen, pitää olla kuitenkin tietoinen siitä, ettei musiikkia saisi jakaa eteenpäin laittomasti. Suomessa ja muissa maissa on tekijänoikeuslakeja, jotka rankaisevat laittomasta musiikin jakelusta. Kannattaa ajatella myös suosikkiartistiensa parasta; he saavat tuloja siitä, kun heidän musiikkiaan kuunnellaan laillisesti. Kukaan ei kuitenkaan kiellä kuuntelemasta ladattua musiikkia omilla laitteillaan, kunhan kappaleita ei jaa esimerkiksi ystävilleen ja sukulaisilleen. Tällä saattaa olla nimittäin vakaviakin seurauksia.

Nauti suosikkiartisteistasi missä ja milloin tahansa

Aina verkkoyhteys ei toimi odotusten mukaisesti, jolloin on mukavaa, kun musiikkia pääsee kuuntelemaan myös offline-tilassa. Jos on aktiivinen ja paljon matkusteleva ihminen, joka saa motivaatiota musiikista, ei Spotify-musiikin lataaminen ole sen hassumpi idea. Samalla pystyy luomaan suosikkikappaleistaan tietokoneellensa soittolistoja, joita voi kuunnella esimerkiksi junassa tai lentokoneessa. Musiikki tuo iloa monen elämään ja auttaa esimerkiksi keskittymään opiskeluun tai rentoutumaan rankan päivän päätteeksi.

Yhteenveto

Spotify on siis erittäin monipuolinen musiikin suoratoistopalvelu, jonka valikoimista löytyy kaikille jotain. Musiikin lataaminen Spotifysta onnistuu nykyään erittäin helposti taitavasti suunniteltujen musiikkisovelluksien ansiosta. Laitteelle ladattua musiikkia pystyy kuuntelemaan myös offline-tilassa, joka on hyvä uutinen niille, jotka tykkäävät kuunnella suosikkikappaleitaan tilanteessa kuin tilanteessa.