Amazon Prime Video on Amazon.comin suoratoistopalvelu. Sen tilaaminen maksaa 5,99 euroa kuukaudessa. Hinta sopii moneen lompakkoon, mutta huonona puolena on se, että pohjoismaisia elokuvia ei ole, kuten ei myöskään suomenkielistä tekstitystä.

Tämä palvelu tulee kehittymään varmasti lähitulevaisuudessa, sillä se on jo nykyisellään saatavilla yli 200 maassa ja siihen lisätään jatkuvasti uutta materiaalia. Suosittu ohjelmisto kertoo myös uusista päivityksistään jatkuvasti.

Myös alkuperäissarjoja

Amazon Prime Video on laittanut merkittävän määrän rahaa myös alkuperäiseen sisältöön, jota löydätkin helposti palvelusta. Tarjolla on useita elokuvia ja sarjoja, mutta suurin osa niistä on peräisin aiemmilta vuosilta. Sivusto ei ole ehkä yhtä selkeä käyttöliittymältään, kuin sen kilpailijat kuten Netflix.

Sillä ei nimittäin ole listoja tai pudotusvalikkoa, jonka avulla asiakkaat löytäisivät helposti häntä kiinnostavat genret. Sen sijaan käyttäjän on selattava sivustoa löytääkseen etsimänsä sisällöt. Kun valinta on tehty, palvelu antaa sen IMDB-luokituksen ja muita tietoja ohjelmasta. Voit myös katsoa trailerin tai lisätä elokuvan henkilökohtaiselle katselulistallesi.

Amazon Prime Videota voi katsoa useilla eri laitteilla, kuten älytelevisioilla, Android-laitteilla, PC-tietokoneilla, Mac-tietokoneilla, PlayStation 3-5 -pelikonsoleilla sekä Xbox 360- ja Xbox One -pelikonsoleilla. Se on saatavilla kaikissa maissa.

Joulukuussa 2016 Amazon Prime Video tuli saataville myös Suomessa. Jeremy Clarksonin, James Mayn ja Richard Hammondin auto-ohjelma The Grand Tour on saatavana yksinoikeudella Amazon Prime Videolla. Yleensä palvelu saakin alalla kiitosta hyvistä alkuperäissisällöistä, siinä missä Netflix saa kiitosta hyvästä elokuvakattauksesta.

Näin voit ladata elokuvan Amazon Prime Videosta

Sisällön lataamiseen offline-katselua varten on useita vaihtoehtoja, jos haluat katsella Amazon Prime Video -materiaalia matkoilla tai käyttää laitetta missä tahansa ilman hyvää internetyhteyttä. Amazon Prime Video -sisällön lataaminen puhelimeen on melko helppoa.

Avaa Amazon Prime Video -sovellus puhelimessasi. Valitse sen jälkeen elokuva, jonka haluat ladata. Jos haluat hankkia sarjan koko kauden, napauta ”Lataa kausi”

Voit myös tallentaa yhden jakson valitsemalla kunkin jakson vieressä olevan Lataa-painikkeen. Voit valita, haluatko Prime Videon ilmoittavan sinulle, kun lataus on päättynyt.

Jos haluat nähdä latauksesi, siirry näytön alareunaan ja valitse ”Lataukset”. Kun olet katsonut tallenteen loppuun, on aika poistaa lataus ja säästää tilaa puhelimessa. Voit myös pyytää sovellusta suorittamaan tämän automaattisesti valitsemalla Hallitse Lataukset-osiossa.

Voit ladata myös automaattisesti Amazon Prime elokuvan

Hallinta-asetuksissa voit ottaa automaattiset lataukset käyttöön tai poistaa ne käytöstä. Kun se on päällä, voit ladata automaattisesti ennalta määritetyn määrän jaksoja.

Amazon Prime Video -materiaalin ja ostettujen sarjojen tai elokuvien lataamiseen tarvitset Amazon Prime -tilin. Sekä Windows 10 -sovellus että älypuhelinsovellus tarjoavat asetuksissa vaihtoehtoja latauslaadun säätämiseen. Katso lisää aiheesta download.

Windows 10 -sovellus näyttää, kuinka paljon tilaa käytät, myös latausten kanssa, ja voit aina poistaa valmiit lataukset Lataukset-osiosta. Nämä tiedot löytyvät älypuhelinsovelluksen Lataukset-välilehdeltä. Kannattaa huomata, että et voi hallita latausten tallennuspaikkaa, mikä on pettymys, koska se tarkoittaa, että et voi valita tallennustilaksi esimerkiksi microSD-korttiasi.

Netflix on Suomessa suositumpi

Netflix on suosittu suoratoistopalvelu, jolla on lähes 125 miljoonaa tilaajaa. Netflix on viime aikoina laittanut paljon omaa rahaa oman materiaalinsa kehittämiseen, ja palvelun laatu on parantunut sen ansiosta.

Netflix on käytettävissä lukuisissa maissa, ja se tarjoaa laajan valikoiman elokuvia, sarjoja ja dokumentteja. Tarjolla on myös lasten sisältöä.

Palvelussa ei ole mainontaa. Aiemman katseluhistoriasi perusteella Netflix ehdottaa sinulle sisältöä, josta saatat olla kiinnostunut.

Netflixin kustannukset määräytyvät eri tilausten mukaan; katsojat voivat valita useista eri vaihtoehdoista. Vuonna 2012 palvelu lanseerattiin Suomessa. Netflix on suosittu suoratoistopalvelu, jolla on lähes 125 miljoonaa tilaajaa.