Älypuhelimet ovat osa nykypäivästä arkea, sillä nykyään kännykässä on kaikki, mitä tarvitaan. Monet haluavat panostaa juuri itselleen sopivaan puhelimeen, jotta sen jokapäiväinen käyttö olisi mahdollisimman mukavaa ja käytännöllistä. Puhelimeen ladataan suuri määrä sovelluksia, jotka ovat hyödyllisiä arjen menoissa. Jotta arjen tarpeet ovat sujuvasti suoritettavissa, on puhelimen vastattava käyttäjänsä vaatimia tarpeita.

Koska markkinoilla on monia vaihtoehtoja, oikeanlaisen puhelimen löytäminen voi olla vaikeaa. Jokaisella meistä on erilaiset toiveet ja tarpeet arkielämässä: on tärkeää pohtia puhelimen ominaisuuksia. Pitäisikö puhelimessa olla mahdollisimman hyvä kamera, suuri näyttö, paljon tallennustilaa vai tulisiko sen olla kolhuja kestävä?

Mikä on paras älypuhelin?

Aina kallein puhelin ei välttämättä ole paras vaihtoehto. Nykyään on paljon second-hand puhelimia, jotka ovat huomattavasti edullisempia kuin uutena ostetut, ja ne saattavat olla täysin moitteettomassa kunnossa. Kierrätettyjä puhelimia voi ostaa niihin tarkoitetuista liikkeistä ja/tai nettikaupoista. Myös monet kirpputorit tai kierrätysliikkeet saattavat myydä käytettyjä älypuhelimia. Kierrätetyn tuotteen käyttäminen on myös ekologinen vaihtoehto, jos tärkein asia ei ole mahdollisimman suuri hintalappu.

Etenkin pölyisessä ja fyysisessä työssä olevat kuluttajat tarvitsevat puhelimen, joka kestää likaa ja pölyä. Näissä malleissa ei välttämättä ole yhtä tehokas kamera tai kaunein esteettinen muotoilu, vaan puhelin on tehty kestämään käyttöä. Kovaan käyttöön tarkoitetut puhelimet on suunniteltu kestämään kaikki mahdollinen rasite, jota fyysisessä työssä oleva käyttäjä saattaa kohdistaa puhelimeen. Kosteuden kestävä puhelin on tärkeä etenkin ulkoilevalle käyttäjälle, joka harrastaa säässä kuin säässä.

Jos arjen suosikkiharrastus onkin ulkoilun sijaan nettipelit puhelimella, tilanne on täysin eri. Puhelimen käyttäjän tulee pohtia silloin peleille ja pelaamisen mahdollistamiseen tärkeät ominaisuudet, jotta käyttökokemus on paras mahdollinen. Esimerkiksi jalkapallon harrastajat ja fanit saattavat haluta tutkia valioliiga.io sivustoa ja lukea uutisia. Jos urheilun seuraaminen ja vedonlyönti ovat sinun juttusi, varmista, että puhelimessa on tilaa aiheeseen liittyvien sovellusten lataamiselle. Nettipelit.io taas on hyvä sivusto parhaiden pelien löytämiseen ja tällöin näppärä selain on tärkeä ominaisuus puhelimessa.

Miten valitsen oikean puhelimen?

Jos et ole varma siitä, millaiset ominaisuudet tarvitset sinulle sopivaan puhelimeen, voit tiedustella asiaa alan ammattilaisilta ja erilaisten elektroniikkaa myyvien liikkeiden asiakaspalvelijoilta. He osaavat antaa tärkeät tekniset tiedot eri malleista ja näin neuvoa oikean puhelimen ja mallin valinnassa. Liikkeissä vieraillessa asiakas pääsee usein kokeilemaan puhelinta kädessä ja tutkailemaan, onko puhelin sopivan kokoinen ja millainen se on käyttää. Ostopäätös on helpompi tehdä, kun laitetta on päässyt kokeilemaan käytännössä, jotta esimerkiksi näytön suuri koko ei tule täytenä yllätyksenä.

Entäpä sitten lisätarvikkeet?

Puhelimiin on nykyään saatavilla erittäin laaja valikoima erilaisia oheistuotteita ja liitännäisiä. Moniin nykymalleihin on saatavilla erilaisia suojakuoria ja koteloita, jotka auttavat puhelinta säilymään hyvänä elämän kolhuista huolimatta. Myös panssarilasit puhelimen näyttöä varten voivat lisätä erittäin paljon puhelimen käyttöikää. Kun näyttöä ei tarvitse erikseen korjauttaa, säästää siinä myös rahaa pitkän pennin.

Tutustu siis mallia valitessasi siihen, mitä lisäosia malliin on saatavilla, ja millaisia oheistuotteita tarvitset. Suojakuoret saa ostettua usein liikkeistä, jotka myyvät itse puhelimia.

Muistikortteja on myös saatavilla monista eri elektroniikka-alan liikkeistä, joilla voit lisätä puhelimen tallennustilaa. Valokuvausta harrastavalle käyttäjälle kuvien tallennus on tärkeää, mutta vain nettiselaajalle suuri muistikortti ei välttämättä ole yhtä tärkeä. Muistikortteihin on saatavilla myös adaptereita, joilla voi siirtää puhelimen tietoja esimerkiksi läppäriin.

Puhelimessa on siis oltava ne ominaisuudet, jotka käyttäjä kokee arkielämässä hyödyllisemmiksi. Lisäosia on saatavilla paljon erilaisia, joilla käyttäjätyytyväisyyttä voi lisätä. Voit muokata puhelimesi juuri niitä teknisiä ominaisuuksia, joita tarvitset eniten, kuten esimerkiksi tallennustilaa tai kestävää näyttöä ja ulkokuorta. Alan ammattilaiset auttavat mielellään oikean puhelimen löytämisessä.